random imagerandom imagerandom imagerandom imagerandom imagerandom imagerandom imagerandom image

Våren i sikte

Nu när vintern går mot sitt slut och vi börjar tänka på golfspel, jobbar vi för att de olika verksamhetsområdena skall bli bemannade och påbörja sina respektive arbeten. Nedan följer lite information runt vad som är på gång nu och framöver. Gällande skogen nämner jag lite här men mer information kommer via andra kanaler.

Verksamhetsområde Anläggning

Planen för ny ruffklippare är att den kommer i maj. Vi jobbar med olika projekt gällande anläggningen och som behöver prioriteras utifrån resurser. Bla planeras det runt lite olika avverkningar, som tex skogen mellan 7:an o 16:on (döda träd), öppna upp så att man ser om någon står på 1:ans Green när man slår ut från 1:ans Tee (säkerhet o snabba på spelet, torrare runt green och mindre mygg/knott). Detta kommer att, om allt går bra, göras i mars. Skogen nere vid 7:an o 16:on är i så pass dåligt skick att det ser ut som om vi måste ta bort all skog.

Vidare ser vi över möjligheterna till att anlägga Orange Tee, förbättra gångvägarna mellan Tee till Fairway / Green till Tee och förbättring av bunkrar. För detta har vi sökt Bygdemedel och RF medel. Men såklart handlar det om resurser och prioriteringar. Om detta vet vi mer fram i maj.

PRO

Nu har vi för 2021 en alternativ lösning på PRO verksamheten. Med gott samarbete med Puttom har vi hittat följande lösning. Petter Hägglund (Puttom) hjälper oss med utbildning av nya medlemmar och Golfstart (hur vi fångar de som gick utbildning 2019 o 2020). Vi planerar för att genomföra utbildning för nybörjare i den omfattning som efterfrågas. Shopen o Rangen kommer vi att driva i egen regi. Gällande möjligheten att kunna ta lektioner så jobbar vi för fullt med den frågan.

Verksamhetsområde Medlem

Vi har redan nu några som vill gå nybörjarutbildning och ser nu över hur vi skall planera det.Vidare ser vi över hur vi kan fånga upp de som gick utbildning de senaste åren för att ge dom bra möjlighet till fortsatt spel.

Verksamhetsområde Tävling

Tävlingsprogrammet är under arbete och inom kort läggs ett preliminärt program ut. Vi har även i år Corona att ta hänsyn till där det i nuläget är stängt tom juni.Vi ser fram emot en trevlig golfvecka V 29.

Framtid

Nu är det snart dags för vårmötet och golfsäsongen närmar sig med stormsteg! Det ser ut att bli ett plusresultat men fortsatt gäller pengar in innan det spenderas. Bemanning till Kansli och Bana är som vanligt några av utmaningarna. När vi i år har rangen och shopen i egen regi behöver vi stärka upp runt det arbetet med ideella krafter. Anmäl intresse till kansli eller till någon i styrelsen! (Sven-Erik)

Övrigt

Ett enkelt sätt att stötta Sollefteå GK för dig som spelar på Svenska Spel är Gräsroten. Registrera på ditt spelkonto Sollefteå GK som val så går en del av pengarna till klubben!

Slutord

Snart syns vi på klubben!

Trevlig vår!

Lars Hallin / Ordförande Sollefteå Golfklubb / 2021-03-04

Senaste nytt

Tee 7 efter avverkning.

7-an5.jpg

Utsikt från 7:ans tee efter avverkning.

Oj, oj, oj…………………

Läs mer...

Vårmöte 2021

Sollefteå GK kallar till Vårmöte den 25/3 kl 18.30.

Beroende på Pandemin kommer detta möte att genomföras digitalt.

Du som vill delta anmäler dig på klubbens mail. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Innan mötet blir du kontaktad och får reda på hur du ansluter dig.

Läs mer...

Golfveckan 2021.

Som vanligt ligger golveckan på Sollefteå GK i vecka 29.

Start lördag den 17/ 7 med Volvo World Golf Challange.

Välkomna till en ny tävlingssäsong.

TK

Ordföranden

Våren i sikte

Nu när vintern går mot sitt slut och vi börjar tänka på golfspel, jobbar vi för att de olika verksamhetsområdena skall bli bemannade och påbörja sina respektive arbeten. Nedan följer lite information runt vad som är på gång nu och framöver. Gällande skogen nämner jag lite här men mer information kommer via andra kanaler.

Läs mer...

Sollefteå GK på Facebook

Kontakta oss

PhoneKansli/tidsbokning: 0620-214 75 Stängt

      Telefonkontakt: Mån tis 10.00-12.00. 072-453 24 78 

email kansli@sollefteagk.se                               

PhoneRestaurang: Stängt

      Tel: 070-459 37 01

phoneCourse manager Jerker Dewall : 070-6867823

PhonePro - 

      Bankgiro: 115-1398
      Swish: 123 652 51 25


© 2021 Sollefteå Golfklubb
Sidan skapad av Andreas Hedström
Back to Top