random imagerandom imagerandom imagerandom imagerandom imagerandom imagerandom imagerandom image

Våren i sikte

Nu är våren här och vi har gjort en del för att komma väl förberedda inför sommaren. Nu får vi hoppas på ett bra väder så att banan snabbt kommer i bra skick. Det är i år en del isbränna på greener som måste hanteras av banpersonalen. Vi får fortsatt följa de restriktioner som gäller från bla Riksidrottsförbundet och Golfförbundet.

Verksamhetsområde Anläggning

När det nu blev mer avverkning än det var tänkt i den nedre delen av banan har vi inte hunnit med att gallra på 1:an och 6:an, det får läggas som plan för kommande vinter. Några aspar runt campingen är av säkerhetsskäl avverkade. Vi har ansökt om bygdemedel och stöd från RF gällande orange tee och gångvägar där har vi inte fått beslut än tyvärr. När det ännu inte är klart om vi får bygdemedel och RF medel för Orange Tee samt gångvägar måste vi avvakta med arbetet tills vi vet det beslutet. Förhoppningsvis kan vi trots att inte beslut tagits börja med några gångvägar redan i vår! Ansökningarna grundar sig på och riktar sig till personer över 65 och ungdomar. Orange Tee äldre damer, rättvisa möjligheter till golfspel, samt yngre spelare lättare komma igång med golfspel när de normalt inte slår så långa utslag. Likväl riktar sig arbetet med gångvägarna till främst de äldre med bättre möjligheter att gå mellan Tee och Fairway samt Green och nästa Tee, och såklart får vi alla positiva effekter av båda dessa delar.

Jerker med sin personal börjar nu med att få bra start på greener och tees. Det är även en del städning på banan efter snö, stormar o avverkning. I år kommer förutom Jerker o Bosse även Sebastian deWall, Oskar Långström och Ian Niiranen att arbeta på banan. I kansliet har vi förutom Siv anställt Jan Enroth som börjar i Juni.

I kanslibyggnaden är det ombyggt för mindre shop och möjliggjort Mötesrum / Ubtildningsrum. Vi har inför året arbetet fram en banguide som inom kort kommer att finnas i shopen.

PRO

Nybörjarutbildningar och golfstart kommer att hållas av Magnus Eriksson med support av Petter Hägglund (Puttom). Shopen driver vi i egen regi där Siv nu ser över att lägga in artiklarna i kassaregister. Rangen drivs i egen regi, dvs bollplockning av frivilliga. Anders Molin kommer att ha ett demohörn i shopen för försäljning av klubbor, samt att han kommer att bygga om o fixa med klubbor i boden. Lektioner kommer att gå att bokas med Anders Molin. Eventuellt blir det möjligt även med Magnus Eriksson och med Puttom och Petter Hägglund.

Verksamhetsområde Medlem

Vi har nu de första datumen klara för nybörjarutbildningar, titta på hemsidan och meddela kansliet för anmälan till utbildning. Det börjar redan att bli uppbokat vilket känns roligt. 

Verksamhetsområde Dam

Vi ligger nu i startgroparna för att starta upp sommarens aktiviteter. Det kommer i år bli separata damdagar, egna damtävlingar (BubbelracetJ) och anordnas några resor. Planen är att åka till Frösön och ev någon bana i Ö-vik. Håll koll på hemsidan, gå med i facebook grupp!

Verksamhetsområde Marknad

Vi har kommit bra igång med sponsorarbetet i år, där mycket nu är fakturerat och vi jobbar fortsatt med att få med fler sponsorer i klubben. Stort tack till alla företagare som sponsrar!

Verksamhetsområde Tävling

Tävlingsprogrammet är preliminärt men ligger nu ute på hemsidan. Ser fram emot en trevlig golfvecka v.29. Vi får som 2020 följa riktlinjer som gäller pga Corona.

Några inom gruppen tävlingsledare har aviserat att de kommer ha mindre tid till det i år, varför det är behov av fler som blir delaktiga i den gruppen! Hör gärna av er till kansliet, Runo eller någon annan i styrelsen om ni känner er sugen att hjälpa till!

Framtid

Nu är det att hoppas på gynnsamma väderförhållanden så att det blir en tidig banöppning.

Övrigt

Ett enkelt sätt att stötta Sollefteå GK är att anmäla sig att delta i något av verksamhetsområdena!

Ideella behövs till alla områden från kansli, tävling, range till olika anläggningsdelar

Slutord

Nu är det nära till spel! Trevlig vår!

Lars Hallin / Ordförande Sollefteå Golfklubb / 2021-04-30

borja liten

BÖRJA SPELA GOLF?

Läs mer om våra kurstillfällen här »
För mer information om hur du börjar spela:
Läs mer »

cirkel1

TÄVLINGSKALENDER

Anmäl dig eller ert lag till en tävling.
Läs mer »

cirkel1 5

Golfklubbor

Anders Molin hjälper dig med bl.a. privatlektioner och klubbutprovning.
Läs mer »

shopen liten

VÄLKOMMEN TILL SHOPEN!

Shopen innehåller det mesta i utrustningsväg som du kan tänkas behöva för att göra det bästa av ditt golfspel!
Läs mer »

nyheter liten

NYHETER PÅ KLUBBEN

Här hittar du det senaste som händer på klubben.
Läs mer »

Senaste nytt

Shopen

Mindre_shop.jpg

Ny säsong. 1 maj öppning Range och visning av Shop 1 o 2 maj.

Läs mer...

Tee 7 efter avverkning.

7-an5.jpg

Utsikt från 7:ans tee efter avverkning.

Oj, oj, oj…………………

Läs mer...

Vårmöte 2021

Sollefteå GK kallar till Vårmöte den 25/3 kl 18.30.

Beroende på Pandemin kommer detta möte att genomföras digitalt.

Du som vill delta anmäler dig på klubbens mail. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Innan mötet blir du kontaktad och får reda på hur du ansluter dig.

Läs mer...

Ordföranden

Våren i sikte

Nu är våren här och vi har gjort en del för att komma väl förberedda inför sommaren. Nu får vi hoppas på ett bra väder så att banan snabbt kommer i bra skick. Det är i år en del isbränna på greener som måste hanteras av banpersonalen. Vi får fortsatt följa de restriktioner som gäller från bla Riksidrottsförbundet och Golfförbundet.

Läs mer...

Sollefteå GK på Facebook

Kontakta oss

PhoneKansli/tidsbokning: 0620-214 75

      Öppentider: Mån-tors 09.30-12.00.

email kansli@sollefteagk.se                               

PhoneRestaurang: Stängt

      Tel: 070-459 37 01

phoneCourse manager Jerker Dewall : 070-6867823

PhonePro - 

      Bankgiro: 115-1398
      Swish: 123 652 51 25


© 2021 Sollefteå Golfklubb
Sidan skapad av Andreas Hedström
Back to Top