random imagerandom imagerandom imagerandom imagerandom imagerandom imagerandom imagerandom image

Medlemsutveckling.

Säsongen 2019 ökade antalet medlemmar i klubben med 19 st, 2020 ökade medlemsantalet ytterligare med 49 personer. En utveckling som är nödvändig och mycket bra för klubben.

Nybörjare.

Under 2021 har vi så här långt planerat in nio nybörjarkurser. De sex första är fulltecknade och de övriga fylls på dagligen.

Säkert kommer vi behöva arrangera ytterligare kurser så att alla som önskar får prova på. Det är otroligt glädjande att så många söker sig till Golfen och trenden pekar mot att det är övervägande i åldersspannet upp till 30 år. Det är Magnus Eriksson som håller i utbildningen i ett samarbete med Petter Hägglund (PRO på Puttom).

 

Att så många nybörjare söker sig till golfen betyder också att flera nybörjare kommer att prova på att spela på banan. Det är allas vårt ansvar att göra varje medlems golfstart så enkel som möjligt. Visa uppmuntran och förståelse, vi har alla varit nybörjare och upplevt de olika svårigheterna.

Under utbildning får vi ge plats på rangen för våra nybörjare.

Under ”Golfstart”, torsdagar 18 – 20 får alla nybörjare vägledning och företräde på hål 1 – 4.

Behov av utrustning.

Har du överbliven golfutrustning, av god kvalitet, som du kan tänka dig att sälja till någon nybörjare eller skänka till klubben kan du kontakta kansliet för vidare förmedling. Tack !

Golfshopen.

I golfshopen, som i år drivs av klubben finner du det enklaste som tillhör spelet. Söker du något speciellt och vet i detalj vad du behöver, då kan du beställa dina varor genom klubben.

I shopen finns ett utrymme för demoklubbor, det disponeras av Anders Molin AMG. Han svarar även för rådgivning, utprovning av klubbor, test, m.m.

Träning med Anders.

Anders kommer även att finnas på klubben för lektioner, enskilt eller i grupp. Vid bokning av lektioner, rådgivning, reparationer av utrustning o.s.v. kontaktar du Anders direkt på telefon 072-744 20 86. (Under perioden 8 – 25/7 har Anders semester.)

Banguide.

För att möta ett efterlängtat behov, främst från våra gäster, har vi nu färdigställt en banguide. Finns att köpa i shopen och ger dig även lite vägledning i det strategiska spelet.

Utveckling av anläggningen.

Golfklubben har beviljats projektstöd för utveckling av anläggningen. Bygdemedel, RF anläggningsstöd tillsammans med ideella insatser skapar utrymme för förbättringar. I projektet ryms förbättrade gångvägar (green till tee), orange tee inklusive bevattning och som en följdverkan kommer vi att förbättra kvaliteten på flera bunkrar. Projektet är kostnadsberäknat till 607 tusen och kommer att innebära en hel del ideellt arbete.

Sollefteå GK

Senaste nytt

Medlemsbrev juni

Medlemsutveckling.

Säsongen 2019 ökade antalet medlemmar i klubben med 19 st, 2020 ökade medlemsantalet ytterligare med 49 personer. En utveckling som är nödvändig och mycket bra för klubben.

Nybörjare.

Under 2021 har vi så här långt planerat in nio nybörjarkurser. De sex första är fulltecknade och de övriga fylls på dagligen.

Läs mer...

Forsex 2021

Nu finns resultatet på Forsex nr 1 under Spela/tävla.

ForseX

 

FORSEX CUP 2021

Åttonde upplagan drar igång lördag den 5 juni!

Dags att hitta/bestämma partner och anmäla Er på kansliet, uppsatt lista, eller per mail,  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..   

Sex grundtävlingar, varav fyra räknas, och därefter matchspel med de 12 främsta lagen och Grande final den 12 sept. Spelschema finns under tävlingar på hemsidan.

 

Ordföranden

Golf i sikte

Nu är sommaren här och banan börjar ta sig riktigt bra. Killen som demade klubbor från Ping sa att det var bästa banan han spelat hittills i år!

Verksamhetsområde Anläggning

När det nu blev klart med bidrag till Orange Tee och gångvägar kommer vi lägga mycket resurser på att planera detta arbete så bra vi kan. Vi börjar med gångvägar därefter Tee i höst. Vi får se om det i samband med det går att få ihop det så att några bunkrar förbättras. Hoppas ni har överseende med att det kan störa spelet emellan åt!

Läs mer...

Sollefteå GK på Facebook

Kontakta oss

PhoneKansli/tidsbokning: 0620-214 75

      Öppentider: Mån,ons, fre:8-16. Tis: 8-17.30. Tors: 8-18.  Helg 08.00-15.00

email kansli@sollefteagk.se                               

PhoneRestaurang: 11.00-20.00

      Tel: 070-459 37 01

phoneCourse manager Jerker Dewall : 070-6867823

PhonePro - 

      Bankgiro: 115-1398
      Swish: 123 652 51 25


© 2021 Sollefteå Golfklubb
Sidan skapad av Andreas Hedström
Back to Top